søndag den 11. december 2011

Hvad sker der lige for...

Nå, det var bispeengbuen vi kom fra.
Der kommer lige en forklaring.
Når man fx kommer hjemme fra mine forældre og skal ind til byen, kommer man til en tunnel man skal gennem, der ligger ved Bellahøj. Der er en vej der krydser den ovenpå, men man kan også køre højre om tunnellen, op til en tværgående vej, og kommer så til et måtterfåkker stort kryds. Man har vist bare fundet et tilpas stort kryds, hevet det lidt fra hinanden og lavet en tunnel nedenunder. Aner ikke hvad den skal der. Man kan sagtens køre over jorden, og der er ikke som sådan noget der kræver en tunnel.
Nå, men når man er kommet gennem tunnellen og fortsætter ind mod byen kommer man lidt senere til Bispeengbuen. Ind i noget pseudo-overdækket halvtag/terrasse-med-spær-ish. Don't get it. De har lavet nogle mure og lagt nogle kæmpe-lister over med mellemrum. Det fortsætter lidt, og så holder det op. Så kommer man op på selve buen, der er noget American-High-Way-inspireret motorvej-lookalike. Det er hævet over gadeplan, og der er det klammeste område under det. Helt mørkt, ikke nogen bygninger, men masser af søjler, beton og asfalt og gemmesteder for monstre. Helt sikkert. Man kan gå og parkere biler nedenunder, men der er for lavt til et ægte gademiljø. Der er altså rimeligt plads til at bilerne på buen bare ville kunne køre på vejen.
Til højre for det der halvtagskoncept i starten ligger der noget der ligner at man også skulle kunne komme op på buen nede fra jorden af, men det er aldrig rigtig blevet lavet. Til gengæld har der været rigtig mange graffiti-malere forbi i årenes løb.
Det er selvfølgelig en mulighed at både tunnellen og buen tager rigtig meget trafik og får det hele til at løbe lidt glattere, og at intentionen var at man skulle have mulighed for at køre ned i Bellahøj-tunnellen og komme op på buen, men hvor er resten af tunnellen så?
Spooky! Eller... Jeg fatter i hvertfald ikke lige buens mening, og den har garanteret været røv-dyr.
Har forresten fået flere vingummier.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar