onsdag den 25. april 2012

Trafikformaninger:

Kære venner i trafikken:

Billist:
-Kig bagud og undlad venligst at smække bildøren op så den spærrer for en bred cykelsti i myldretiden. Specielt hvis der kommer cyklister. Og specielt hvis det er mig eller nogen jeg kender.
-Brug dog det dér blinklys, for fan.
-Kør kun over for grønt. Hvor svært kan det være.
-Overhold venligst færdselsreglerne generelt. De er der af en årsag. Det samme med fartbegrænsningerne.
-Og hvis der er noget blind vinkel og du ikke helt ved om du kan dreje til højre uden at meje en cyklist ned, så vent dog! og kig ordenligt efter. "Jeg så dig jo ikke" er ikke godt nok. Så har du ikke kigget ordenligt efter. Om ikke andet må du få din passager til at stikke hovedet ud ad vinduet og se efter.
-Kør ekstra pænt hvis du er taxa eller varevogn. I kører råddent. Tag jer dog sammen. 

Buspassager/fodgænger:
-Hvis der er et lille fortorv når du stiger ud af bussen er det meningen at du skal stå og vente på det indtil der er fri bane over cykelstien. Du har altså IKKE fortrinsret, men skal vente på cyklisterne. Det samme gælder når du skal på bussen. Så må du gå hen på det lille fortorv henne ved kantstenen og vente på bussen. Og ikke mase over når bussen triller frem. Ja, specielt dig på Christianshavns Torv.
-Kig du for når du går over vejen. Og hvis du er på vej over og der kommer en bil/cyklist, må du i hvert fald gerne lade som om du skynder dig. Specielt hvis du er minoritet og ikke ønsker at bidrage til mine fordomme. 

Cyklist:
-Kig dig for fan bagud iden du liiiige svinger ud. Og andre bliver nødt til at lave kæmpesving ud på kørebanen.
-Når du kommer hen til et rødt lys, og der allerede holder andre cyklister, så skal du IKKE køre venstre om og holde foran alle de andre. Du er bag i køen. Bliv der. Eneste undtagelse er hvis du starter OG kører så hurtigt at du er helt væk før de andre begynder at køre. Og det er som regel når der er lysegult. Jeg hader på dig hvis du triller op foran og er hundrede år om at komme i gang.
-Der er IKKE plads til venindekørsel i København i myldretiden. Som i at køre ved siden af hinanden og hyggesnakke. Specielt ikke hvis den ene eller begge er christiania-cykler.
-Hvis du har børn med der cykler usikkertog langsomt, så er det en god ide at undgå myldretiden. Hvis det ikke er muligt, skal du køre BAG dit barn, eller på YDERSIDEN af dit barn. Barnet er skærmet for andre cyklister, og du skal ikke hele tiden kigge bagud + slingre for at holde øje. Og husk cykelhjelm til både dig og barnet. I hvertfald til barnet i myldretiden. Ungen er ligeglad med om den får fladt hår.
-Vis af med armen når du stopper eller drejer. OG KIG DIG BAGUD. You are not alone!
-Hvis man kører langsomt kører man inde tæt ved fortorvet. Sgu.

Okay, det er selvfølgelig fordi jeg nogen gange bliver træt af andre mennesker i trafikken. Min kære veninde blev i fredags smækket ned af en bildør der åbnede, og er nu gul og blå og hudafskrabet i hele masken. Og cykel er til genoplivning. Rimelig dumt af bilist. Og virkelig svært at tage hensyn til når man cykler, for der er ingen forudgående varsler, og de bildøre kan åbnes virkelig hurtigt.
Der var så lige en bildør der smækkede op foran mig i går. Skete kun noget med håndbremsen og mit blodtryk. Men man kan altså slet, slet ikke liiige svinge ind der når man bare lige skal i centeret, altså. Og det var ikke engang myldretid, men et meget befærdet sted.  Bliver bare så træt af andre mennekser nogengange. Min kære veninde fik også lige nakket sin pung da hun træt og med en bachelor-med-snarlig-deadline hængende over hovedet var på møntvask.
Synes det er vildt strengt. Og at andre mennekser skal tage sig sammen. Så prøver jeg også at tage mig lidt sammen. Med ikke at være bitter på folk der offentliggør graviditeter eller billeder af nyfødte på facbook.

2 kommentarer:

  1. Lykkelig tilføjelse til historierne er at alle plastik/papir kort/tudsegamlebilletter på nær klippekort blev fundet i Vanløse af søde Lina (udenlands efternavn med mange a'er) --> plusser i integrationsbogen! At nogen henne i pengesektoren så har bestemt at man skal have nye kort når de har været stjålet er lidt irriterende.
    Citroën ejer har ikke ringet, ringer i morgen hvis hun ikke har ringet i løbet af dagen..

    SvarSlet
  2. Hvis det bare er pengesektoren er det vel fint nok. Tyveknægtene har jo nok også luret din køb-ting-over-nettet-trecifrede-kontrolkode der står bagpå. Så det er vel egentlig ikke ulogisk.
    Hvis du så også slipper for at bestille nyt sygesikring og kørekort er det vel fab. Og specielt hvis du har fået dit paradis-kort igen :-)

    SvarSlet